Αγκαλιά: το πιο πολύτιμο πρώτο δώρο που κάνουμε στα μωρά!

Αν αναρωτιέστε αν πρέπει ή δεν πρέπει να πάρετε το μωρό σας αγκαλιά με το που κλάψει, πάρτε το από πριν! 

Όσο περισσότερη στοργή δίνετε στα μωρά, τόσο πιο ευτυχισμένα θα γίνουν! Αν φοβάστε ότι θα κακομάθετε το μωρό σας, η επιστήμη λέει ότι δεν έχετε λόγο για να ανησυχείτε. Στα πρώτα στάδια της ζωής τους, τα μωρά χρειάζονται αγάπη και πάλι αγάπη. Αν, μάλιστα, η αγάπη που τους προσφέρετε είναι άνευ όρων, αυτό που αγγλιστί ονομάζεται unconditional love, τότε η θετική επίδραση στην υγεία και την ανάπτυξή τους είναι ακόμα μεγαλύτερη και πιο αποτελεσματική.

Ολοένα και περισσότερες μελέτες, βασισμένες σε έρευνες, αναδεικνύουν τον σημαντικό ρόλο που παίζει η στοργή και η επαφή στα μωρά ως εκδήλωση αγάπης από τους γονείς τους. Το συμπέρασμα αυτών των ερευνών είναι ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες από τη στοργή και ότι μπορείτε να παίρνετε αγκαλιά το μωρό σας όσο θέλετε… ή, μάλλον, όσο αντέχετε…

Διαβάστε ακόμη: Αφήστε τα μωρά να λερωθούν και να γίνουν χάλια

Αυτό ωστόσο που θέλουν κυρίως να τονίσουν πλέον οι επιστήμονες είναι ότι η έκφραση της στοργής και της αγάπης των γονιών όταν δεν γίνεται μετά το φυσικό «κάλεσμα» του μωρού, δηλαδή το κλάμα, αλλά προηγείται, τότε έχει μερικά επιπλέον πλεονεκτήματα:

  • Το μωρό δεν συνδέει την αγκαλιά ως απάντηση σε ένα ερέθισμα – έτσι δεν δημιουργείται σχέση αιτίας-αιτιατού
  • Μεγαλώνει με αίσθημα ασφάλειας και προστασίας
  • Νιώθει αγαπητό πέρα από τη δική του έκφραση οποιασδήποτε δικής του ανάγκης
  • Μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχει πλεόνασμα αγάπης και στοργής και αυτό στο μέλλον θα το βοηθήσει να αποκτήσει λιγότερες φοβίες και λιγότερες ανασφάλειες
  • Τίποτα δεν το ηρεμεί περισσότερο και δεν το κάνει να νιώθει γαλήνη και σιγουριά –το πρώτο διάστημα της ζωής του– από το να νιώθει την επαφή σας

Διαβάστε ακόμη: Στερεές τροφές: 4 συμβουλές για ένα καλό ξεκίνημα

Οι ερευνητές εντέλει τείνουν να καταλήξουν ότι οι ενήλικες που δήλωσαν ότι έλαβαν περισσότερη σωματική στοργή και αλληλεπίδραση κατά την παιδική ηλικία, εμφάνισαν λιγότερη κατάθλιψη και άγχος, καθώς και περισσότερη ενσυναίσθηση και συμπόνια προς τους άλλους. Ενώ οι ενήλικες που δήλωσαν ότι δεν έλαβαν φροντίδα ή μεγάλωσαν χωρίς καταπραϋντικό και παρηγορητικό περιβάλλον, είχαν λιγότερο ικανοποιητική ψυχική υγεία και έδειξαν μεγαλύτερη κοινωνική δυσφορία και λιγότερη ενσυναίσθηση.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες του NEW MOMS, είναι η σωστή διατροφή. Η εταιρία ΓΙΩΤΗΣ, αφουγκραζόμενη τις σύγχρονες διατροφικές τάσεις και τους προβληματισμούς των μαμάδων, προχώρησε σε μια δυναμική αναθεώρηση της σύνθεσης των βρεφικών κρεμών της. Με τη νέα τους σύνθεση, οι Βρεφικές Κρέμες ΓΙΩΤΗΣ περιέχουν 30% λιγότερα σάκχαρα σε σχέση με άλλες αντίστοιχες κρέμες, γεγονός που τις καθιστά ιδανική επιλογή για τη διατροφή κάθε βρέφους. Άλλωστε, την ουσιαστική διαφορά στη βρεφική διατροφή την κάνουν οι επιλογές. Κι αυτές τις επιλογές συστήνουμε, προτείνουμε, αναδεικνύουμε!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι να έχετε στον νου σας για τα πρώτα του γεύματα

Το διατροφικό λεξιλόγιο των μωρών μετά τους 6 μήνες

Κι είναι όλες θρεπτικές, λαχταριστές και πολύ ωφέλιμες

06

Για...γερά παιδιά από κούνια!

Η Φαρίν Λακτέ ΓΙΩΤΗΣ, με σιτάλευρο και γάλα, είναι κατάλληλη για το μωρό σας, από τον 6ο μήνα. Είναι ιδιαίτερα εύγεστη και θρεπτική για..γερά παιδιά από κούνια!

 

Η Φαρίν Λακτέ με Βρώμη ΓΙΩΤΗΣ, με σιτάλευρο και βρώμη ολικής άλεσης και γάλα, είναι κατάλληλη για το μωρό σας, από τον 6ο μήνα. Είναι ιδιαίτερα εύγεστη και θρεπτική για…γερά παιδιά από κούνια!

 

Η Μπισκοτόκρεμα ΓΙΩΤΗΣ, με γάλα και μπισκότα, είναι κατάλληλη για το μωρό σας από τον 6ο μήνα. Άριστος συνδυασμός γεύσης και δύναμης για...γερά παιδιά από κούνια!

 

Η Κρέμα Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, με ρυζάλευρο και γάλα, είναι η πρώτη κρέμα του μωρού σας από τον 4o μήνα. Ιδιαίτερα εύπεπτη και υπέροχη γεύση βανίλιας για...γερά παιδιά από κούνια!

 

Η Φρουτόκρεμα ΓΙΩΤΗΣ, με σιτάλευρο, γάλα και 3 φρούτα (πορτοκάλι, μήλο, μπανάνα), είναι κατάλληλη για το μωρό σας από τον 6ο μήνα. Είναι θρεπτική, με υπέροχη γεύση φρούτων για...γερά παιδιά από κούνια!

 
 
0
Shares